NAJS -diversity works!

(Ny Ansats för Jämlikhet i Scenkonsten) Teaterhögskolan i Malmö, Lunds Universitet

Pedagogiskt forum 15 feb- hur arbetar ni med mångfald på er arbetsplats?

Första pedagogiskt forum med en aktivitet från NAJS-projektgruppen bestod dels av en förinspelad intervju/samtal mellan projektgruppens dramaturg Eva-Maria Benavante Dahlin och Farnaz Arbabi (konstnärlig ledare på Unga Klara) och dels ett panelsamtal med representanter från Teaterhögskolorna i Göteborg (Peter Melin) och Luleå (Johan Forslund) med frågan; hur arbetar ni med mångfald på er arbetsplats? 

Farnaz Arbabi är en regissör och dramatiker. Hon har regisserat teater, musikal och opera. Hennes uppsättningar har turnerat världen över och belönats med priser och stipendier, bland annat Sveriges teaterkritikers pris och tidningen Expressens teaterpris ”En bit av Georgs hatt”. Under 2014 övertog hon, tillsammans med Gustav Deinoff, det konstnärliga ledarskapet på Unga Klara. 

Peter Melin är programansvarig för skådespelarutbildningen på Högskolan för scen och musik på Göteborgs universitet. Han är även skådespelare, pedagog, röst och tallärare samt lärare i scenframställning. 

Johan Forslund är skådespelare, lärare i scenframställning och sedan maj 2015 lektor i scenisk gestaltning på Teaterhögskolan vid LTU. 

februari 16, 2021

Inlägget postades i

NAJS Pedagogiskt forum

Write a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *